Tornar a la portada d'Infernet
Sants ventolejats 2013
29/01/2013

Finalment, tot i les dificultats, hem pogut celebrar la demoníaca cremada de la “foguerà” de Sant Antoni. I diem dificultats perquè fins a última hora no sabíem si la podríem fer ni on, ja que resulta que ara Costes prohibeix fer fogueres a la platja. I es que posats a prohibir, al final ens prohibiran, com no fa tant de temps, fins i tot reunions de més de 4 persones.


Volem agrair a l’Ajuntament de Vinaròs que ha fet els possibles perquè poguéssem cremar la foguera a la platja, tot i que finalment no ha estat possible, i ens ha facilitat una ubicació alternativa. Costes no ho ha permès, i ens preguntem el perquè, quines són les raons que els mouen a impartir aquesta de mena de prohibicions absurdes. Segurament són motius de seguretat, però hem d'anar amb compte perquè en nom de de la seguretat (la de qui?) se'ns prohibeixen drets tan bàsics com els de celebracions populars i festives. I això no es la primera vegada que passa, la història està plena d’episodis d’aquesta mena, en els quals es prohibeix ballar, cantar, tocar com a la manera natural del poble i s'imposen noves maneres que malmeten o intenten malmetre la identitat cultural dels pobles. L'excusa del marc de la legalitat ens acabarà convertint a tothom en titelles. No hi ha res més fort per unir un poble que la identitat, la llengua, la cultura, les tradicions i costums, i Ball de Dimonis de Vinaròs farem tot el que podrem per mantenir-ho i promoure-ho, tal i com fa més de 20 anys que ja fem. De nou, l’any vinent cremarem a Sant Antoni (on legalment ens deixen, o no), i vos esperem, com sempre, per celebrar-ho amb nosaltres.  


D'altra banda també vam estar diumenge a l’Ermita per fer el Ball de bastons i cintes i celebrar la festivitat de Sant Sebastià. A causa del fort vent, però, vam haver de suspendre el ball de cintes però no així el ball de bastons que vam ballar arrecerats per tota la gent que va pujar a celebrar el dia del patró de Vinaròs. També pel vent vam haver de ballar dintre del pati de l’Ermita en comptes de fer-ho a “les Eres”, que és on estava previst. Això va fer que més gent pogués gaudir de les boniques peces del ball que tant bé van interpretar la Colla de Dolçaina i Tabal de Vinaròs.


Volem fer agraïments a l'Ajuntament de Vinaròs per tota l'ajuda que ens han donat, a la brigada municipal i la policia local, així com a la Colla de Dolçaina i Tabal de Vinaròs, a la Caixa Rural  i a tota la gent que ha fet que els dos actes festius foren possibles. Moltes gràcies a totes i a tots els qui vàreu vindre a veure i participar de la festa, vos esperem a l'arribada de carnestoltes.


 


:
31/08/2015

11/04/2015
Una aranyeta i unes titelles

11/04/2015
Com que tenim que reunir forces per a totes les activitats programades per a aquest any, tots els socis mon anem de acampada.

11/04/2015
El ball de cintes dels 25 anys

11/04/2015
El dimoni dels 25 anys