Tornar a la portada d'Infernet
Curset de Ball Tradicional
Publicat el 29/07/2006 - 18:08
Opcions: | Imprimir article

Amb el taller de ball tradicional, l'associació cultural Ball de Dimonis ha pretés, des de fa ja onze anys, revitalitzar i donar a conéixer a la població en general, les formes i els estils tradicionals i antics que, o ja han desaparegut a les nostres terres, o bé es troben en un seriós retrocés social. A més a més, amb el taller de ball tradicional també es pretén fer conéixer les diferents formes de ball  existents a tot Europa, i molt especialment, a tota la costa mediterrània, des d'occident fins a arribar a l'orient i la costa nord d'Àfrica.

 El taller de ball fa un repàs dels estils clàssics i tradicionals que fins i tot fa menys d'un segle i, en alguns llocs, encara en l'actualitat, es ballaven a les festes de les diferents  poblacions europees. Des de la famosa polka, a l'escotis o xotis, la tarantel·la,etc. passant per balls tradicionals de zones mediterrànies germanes com sóm Grècia,Itàlia, Romania, Turquia, Occitània, Anglaterra i un llarg eccètera. Una constant en els tallers realitzats, des del seu inici, és la d'apropar la cultura musical europea i mediterrània als participants, i mostrar les seues similituds i la realitat d'una herència cultural idèntica.

 El taller és conduït per un professor o professora qualificats que l'associació s'encarrega de seleccionar. A més a més d'ensenyar els diferents balls, també s'explica el context històric i social en el qual es desenvolupen.
 Aquesta activitat s'enllaça amb un altre espectacle, el concert de música folc, en el qual, a banda de tota aquella persona que desitge ballar, els participants del taller de ball poden posar en pràctica tot allò que han aprés.

 

Articles relacionats: