Eixir del contingut
Engendrem correfocs i festes populars

Qui som

El Ball de Dimonis de Vinaròs som una associació cultural sense ànim de lucre.

Tot va començar l’hivern de l’any 1989.

D’una banda hi havia el col.lectiu Maulets que tenia ganes de fer una cucafera estimulats pel correfoc de la Colla diablera de Sants. Per un altra banda  una colla d’amics engrescats pel correfoc de l’enterrament de la sardina efectuat per Volantins van decidir tirar endavant l’aventura de crear un grup de dimonis. A partir d’aquell dia, els dos grups es troben i neix l’actual Ball de Dimonis de Vinaròs.

Els inicis van ser difícils, estavem mancats d’infraestructura i de recursos econòmics.

El material indispensable per a començar la nostra tasca s’havia de construir de nou i ens vam posar a fer feina. Com que no disposàvem de local propi, les primeres reunions les vam fer al local cedit per Maulets.

Apadrinats pels Diables de Valls vam agafar els models dels Balls de Diables del Tarragonés i els Dimonis dels Ports i vam crear una identitat pròpia. Ajudats per Antoni Fabregat vam començar a preparar el primer correfoc. Ens varem assessorar pirotècnicament i el 25 d’agost de 1989 féiem el nostre bateig de foc.
A partir d’aleshores va començar el recorregut d’actuacions, però la fita més important dels Dimonis va ser el 750 aniversari de la Carta Pobla de Vinaròs. Allí vam estrenar l’espectacle “Nit de Foc” on vam incloure tendències del teatre de carrer contemporani.

Actualment la Colla Gran de Dimonis de Vinaròs está formada per una cinquentena de ànimes demoníaques de 16 a 50 anys mentre que la Colla Jove está formada per una vintena de joves amb edats compreses entre 3 i 16 anys.

A més, la secció de Dansants conta amb una quinzena de balladors i balladores recuperant e interpretants danses antigues de la població de Vinaròs.

Entretots ens divertim amb dates tan senyalades com Sant Antoni, Sant Sebastià i Sant Joan.